Indisk gryta med kikärter och linser

Serverar: 4 portioner

Morötter ger sötma och chilin hetta till denna fantastiskt goda och löjligt nyttiga gryta.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 grön chili
  • 2 msk olja
  • 1 tsk torkad ingefära (eller 1 msk färsk riven)
  • 2 dl röda linser
  • 5 dl grönsaksbuljong (1 buljongtärning + 5 dl vatten)
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk spiskummin
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 150 g frysta gröna bönor (brytbönor)
  • 1 burk kikärter
  • Instruktioner

    1. Skölj linserna i kallt vatten. Hacka löken, riv morötterna och finhacka vitlöken och chilin.
    2. Fräs lök, morötter, vitlök och chili i olja tillsammans med ingefära i några minuter. Tillsätt gurkmeja, spiskummin, linser och buljong. Låt koka 5 minuter under lock.
    3. Tillsätt de gröna bönorna och koka ytterligare 5 minuter.
    4. Skölj kikärterna i kallt vatten, tillsätt dem och låt dem bli varma. Smaka av med salt och peppar. Servera förslagsvis med en klick matyoghurt och en bit indiskt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    BirgitN 21 februari 2010

    Jag hade inga bönor, så det blev gröna ärtor istället...... Så gott.......I min smak - en klar 5:a! Tack för ett gott recept!

    annboj 5 april 2010

    Jättegott. Har hoppat över kikärtorna och kryddat extra med gharam masala, lite redning.

    MillionDollarBaby 29 september 2011

    Kanongott!! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben