Vitkål är riktigt billigt fortfarande, och den indiska kryddningen tar bort den lite skarpa smaken som en del inte gillar. Den här curryn är dessutom vitlöksfri. På gott och ont.
Ingredienser
500 g vitkål
150 g gröna ärter
2 kokta ägg
4-5 msk rapsolja
2 tsk hel spiskummin
2 lagerblad
½ tsk röd chilipeppar
1 tsk gurkmeja
1 grön chilifrukt
1 tsk salt
1 tsk socker
1 tsk garam masala
Ev färsk koriander
Instruktioner
- Strimla kålen så fint du har tålamod till. Värm oljan. Lägg i kummin och lagerblad och låt fräsa några sekunder.
- Tillsätt kål och ärter och fräs under omrörning en minut. Sätt till chilipeppar och gurkmeja. Blanda väl. Lägg på lock och låt koka tills kålen är mjuk, 5-8 minuter.
- Tillsätt den hackade chilifrukten, salt och socker. Blanda. Koka under lock 2-3 minuter till. Ta bort från värmen och blanda ner 1 tsk garam masala och eventuellt lite klippt färsk koriander. Klyfta äggen och blanda försiktigt ner i curryn. Öl är bäst till.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Jag undrar bara vad kålen "kokar" i? Med vänlig hälsning, Johagnes