Indisk kyckling med taboule

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

Riktigt riktigt gott ;D

Ingredienser

  • 1 hel kyckling
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 msk krossad vitlök
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm spiskummin
  • 1 krm mald muskotnöt
  • 1 krm krossad grön kardemumma
  • 1 krm chilipulver
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 krm gurkmeja
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk salt
  • 2 msk matolja
  • 1 krm röd karamellfärg (kan uteslutas)
  • Taboule
  • 200 gr couscous
  • 2,5 dl vatten
  • 150 gr tärnade cocktailtomater
  • 1 finhackad röd lök
  • Saften från 1 citron
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 dl hackad persilja
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 0,5 urkärnad och tärnad gurka
  • Salt efter smak
  • Instruktioner

    1. Kyckling: Vispa ihop yoghurt och kryddor i en stor skål, sätt ned kycklingen och se till att det är marinad över hela. Låt kycklingen stå i kylskåp över natten.
    2. Indirektgrilla kycklingen på utegrillen eller grädda den i ugn på 170 grader tills den är 72 grader inne vid lårbenet.
    3. Tag ut kycklingen ur ugnen/grillen och vira in den i folie och låt den vila i minst 20 minuter innan den skärs upp.
    4. Viktigt! om man trancherar direkt så kommer kycklingen att tappa en hel del vätska.
    5. Tabouleh: Blanda couscous med kryddor och hackade grönsaker. Slå över det kalla vattnet, täck med plastfilm och låt de hela svälla i kylen ca en timme. Smaka eventuellt av med mer salt.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Bassalove 30 april 2008

    Jätte god rätt. Kommer att göra den fler gånger. Blev kul med karamellfärgen. Bassalove

    hillan66 3 februari 2009

    Vi åt den här rätten hos några vänner och det var fantastiskt gott! Passar bra när man är många, speciellt på sommaren!! Jag kan verkligen rekommendera denna rätt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben