Indisk kyckling och kryddris.

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Här doftar och smakar det indiskt.

Ingredienser

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk garam masala (kryddblandning)
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 75 g hackade cashewnötter
  • 1 lime
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • Kryddris
  • 300 g basmatiris
  • ½ tsk salt
  • 1 stjärnanis
  • 1 tsk grovstött kardemumma
  • 2 msk russin
  • 2-3 dl ruccolasallad el mangoldskott
  • Instruktioner

    1. Skär filéerna i stora bitar. Blanda garam masala, ingefära, 1/3 av nötterna, limesaften och matlagningsyoghurten.
    2. Bryn kycklingbitarna i oljan i en tjockbottnad gryta. Tillsätt yoghurt- och kryddblandningen och låt puttra under lock i ca 20 min.
    3. Kryddris: Koka riset enligt. anvisningen på förpackningen men tillsätt även salt, stjärnanis, kardemumma, resterande cashewnötter och russin. Vänd ner ruccolasallad eller mangoldskott när riset har kokat färdigt.
    4. Lägg upp riset på ett stort serveringsfat. Fördela kycklingen med såsen över och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben