Indisk kycklingsoppa

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 liten kyckling ca 900 g
  • 1 gul hackad lök
  • 1 msk olja
  • 1-2 tsk curry
  • 1 liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 lagerblad
  • 2 krm timjan
  • 1 msk tomapuré
  • 1 dl långkornigt ris
  • 1 stor tärnad morot
  • 1 klyfta tärnad selleri
  • 2 gröna strimlade paprikor
  • 2- 4 hackade vitlöksklyftor
  • 1 dl grädde
  • Instruktioner

    Dela kycklingen i 4 delar. Fräs löken i oljan, lägg i curryn och rör om, tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka upp och lägg i kycklingbitarna, sätt till kryddor och ris samt grönsaker allteftersom de hackats. Efter 25 minuter tas grytan av plattan. Ta upp kycklingbitarna och rensa bort skinn och ben, skär köttet i bitar och lägg tillbaka i soppan. Häll i grädden, koka upp och smaka av.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    LillSnuttan 2 juni 2009

    Jätte god !

    Ballamallan 22 mars 2010

    Jag gjorde soppan för en månad sen och bakade baguetter till. Mums. Idag har jag lagt i hel bulgur istället för ris. Underbar soppa helt enkelt. Det går utmärkt att göra på kycklingfileér också men det blir betydligt billigare med hel kyckling:-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben