Indisk kycklingvariant

Serverar: 3 portioner

Mild yoghurtmarinerad med sesamfrön.

Ingredienser

  • Marinad
  • 3 dl matlagningsyoghurt
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 st ägg, lätt uppvispat
  • 1 msk matolja
  • 1 msk garam masala
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • Kyckling
  • 6 st kycklingklubbor
  • Flytande honung
  • 1/2 dl sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Rör ihop marinaden. Tag av skinnet på kycklngklubborna och snitta dem så att marinaden kan tränga in ordentligt. Lägg klubborna i marinaden och förvara i kylen. Marinera i minst 3 timmar men helst i ett dygn.
    2. Sätt ugnen på 225 grader. Grilla kycklingen på galler i 20 - 25 min (testa med sticka). Pensla kycklingen med honung. Rulla den kladdiga kycklingen i sesamfrön (kan vara rostade om du vill).
    3. Servera med basmatiris och raita (se eget recept i min kokbok)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben