Indisk lammcurry

Serverar: 4 portioner

En curry är i Indien en gryta, inte enbart en krydda. Varje familj har sina älsklingsvariant. Här en välkryddad lammcurry serverad med olika tillbehör. Gott och roligt att plockäta tillsammans.

Ingredienser

  • 800 g grytbitar av lamm
  • 2 gula lökar, hackade
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 2 msk margarin
  • 1 bit hel kanel
  • 2 tsk curry
  • ½ tsk cayennepeppar
  • 1 tärning nötbuljong
  • 3 dl vatten
  • 2 potatisar, i bitar
  • 2-3 msk kokosmjölk
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Fräs lök, vitlök och curry med margarinet i en gryta. Tillsätt kanel och cayenne och salta lätt.
    2. Slå på vatten och smula ner buljongen. Lägg i köttet, koka klart ca 50 min. Tillsätt potatisen efter 20 min. Den skall koka sönder lätt.
    3. Smaka av med kokosmjölk när grytan är klar. Servera med ris och tillbehör som banan, jordnötter, kokos, gurka, paprika och russin.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben