I Indien är maten i allra högsta grad kopplad till hälsan. Mycket grönsaker och ljuvliga kryddor sätter dessutom mycket smak på den sunda måltiden. Något att njuta av för alla, inte minst för den som har diabetes.
Ingredienser
400 g benfritt lammkött eller magert fläskkött
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 msk matolja
1 äpple
2 gröna paprikor
2 tomater
2 dl köttbuljong
1 msk soja
1 msk curry
1 tsk ingefära
1 krm kryddnejlika
½ tsk kanel
½ tsk chilipulver
½ tsk salt
Tillbehör
Kokt ris
Raita
Mango chutney
Ananas i bitar
Kiwi i skivor
Instruktioner
- Skär köttet i ca 2 cm stora tärningar. Hacka lök och vitlök, fräs i oljan. Skär äpplet i tärningar, paprikan i strimlor och tomaterna i skivor.
- Koka upp buljong och soja i en gryta. Lägg ner köttet, lite i taget i den kokande vätskan. Tillsätt lök, äpple, paprika, tomater, kryddor och salt.
- Koka på svag värme ca 25 min. Smaksätt ev med mer kryddor och salt. Servera med de olika tillbehören.
Liknande recept
Kommentarer (0)