Indisk linscurry

Serverar: 4 portioner

Snabblagad, vegetarisk och smakrik rätt.

Ingredienser

  • 5-6 mjöliga potatisar, 500g
  • 1 stor gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk indisk currypasta
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 2 förp färdigkokta röda linser, á 285g
  • 2 påsar babyspenat, á 70g
  • Rapsolja
  • Salt
  • Servering
  • Limepickles
  • 300 g Naanbröd
  • Matyoghurt
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva potatisen. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs potatis, lök och vitlök i 2 msk olja och currypasta ca 5 minuter.
    2. Tillsätt grönsaksbuljong, vatten och 1 tsk salt. Låt koka ca 15 minuter. Blanda ner avrunna linser och spenat.
    3. Servera med naanbröd, limepickles och en klick matyoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben