Indisk linsgryta

Serverar: 4 portioner

Färgglad, smakrik, nyttig och enkel att göra. Vad mer behövs?!

Ingredienser

  • 2 dl små svarta linser
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • Salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 morötter
  • 1 paket djupfrysta brytbönor, 300 g
  • 2 tsk potatismjöl
  • ½ dl cashewnötter
  • ½ knippe färsk koriander
  • Servering
  • Basmatiris
  • Matlagningsyoghurt, eventuellt laktosfri
  • Instruktioner

    1. Skölj linserna i kallt vatten. Låt rinna av. Koka dem mjuka i vattnet tillsammans med kryddorna i ca 40 minuter. Sala och skär morötterna i tunna strimlor. Lägg morotsstrimlor och brytbönor i grytan när ca 5 minuter återstår av koktiden.
    2. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Häll redningen i grytan och koka upp under omrörning. Blanda i nötterna. Strimla koriandern och strössla över.
    3. Servera med kokt basmatiris och en klick matyoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben