Indisk linspanna

Serverar: 4 portioner

Om man vill övertyga någon om att vegetariskt inte alls behöver vara tråkigt.

Ingredienser

  • 3½ dl gröna linser
  • 2 msk smör
  • 2 vitlökssklyftor
  • 1 hackad gul lök
  • 1 blekselleristjälk
  • 1 tsk salt
  • 2½ dl kokos
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk svartpeppar
  • Saft av 1 citron
  • 2 syrliga äpplen
  • Cayennepeppar eller chiliflakes efter smak
  • 2-4 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Koka linserna enligt anvisningarna tills de är mjuka. Under tiden smälter du smöret i en traktörpanna. Fräs kryddorna några sekunder ensamma, tillsätt sedan den hackade löken och vitlöken. Fräs några minuter och tillsätt selleri och kokos. Häll över pressad citron och cayenne eller chili (själv brukar jag ta 2-3 tsk chiliflakes).
    2. Sänk värmen, tillsätt vattnet och låt koka 10-15 minuter. Det ska inte bränna fast. Skala och tärna äpplena ganska smått. Tillsätt och koka 8-10 minuter till.
    3. Häll av eventuellt kvarvarande vatten från linserna och rör ner dem med resten. Låt stå på låg värme en stund så smakerna blandas.
    4. Servera med en Raita (t ex min svenska) och en Chutney (t ex Apelsin- och dadel-chutneyn).

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Lindzay76 8 mars 2012

    Ska det vara riven kokos eller kokosmjölk?

    rede86 13 mars 2012

    Har samma fråga som ovanstående?

    kroback 10 maj 2012

    Enbart kokos blev för torrt, så jag tillsatte 1 burk kokosmjölk också.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben