Indisk morotsdessert

Serverar: 4 portioner

Kryddig coh söt dessert med smak av kardemumma och saffran. Alltid kul med lite annorlunda desserter!

Ingredienser

  • 500 g morötter
  • 7 dl mjölk, 3%
  • ½ tsk kardemummakärnor
  • 5 msk socker
  • 2 msk grovhackad sötmandel, pistasch- eller cashewnötter (osaltade)
  • 0.25 g saffran (½ paket)
  • Smör
  • Sevrering
  • Matyoghurt, vaniljglass eller vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Skala och grovriv morötterna. Koka upp morötterna i mjölken med kardemummakärnor, socker, 1 msk av nöthacket och saffran i en vid kastrull utan lock. Låt småkoka tills all mjölk kokat in ca 45 minuter. Rör då och då.
    2. Hetta upp 4 msk smör i en stor stekpanna, helst teflon och stek morotsröran 15-20 minuter under omrörning tills den blivit lite fast i konsistensen.
    3. Häll på ½ msk av nöthacket och stek ytterligare 2 minuter under omrörning. Lägg upp på ett fat och garnera med resten av nöthacket.
    4. Servera varm eller ljummen med en klick yoghurt, vaniljglass eller vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben