Indisk paprikakyckling a la Kristin

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En lite mer spicy curry kyckling. Sambar powder finns på indiska affärer och är en väldigt stark men god curry.

Ingredienser

  • 5 kycklingfiléer
  • 5 dl lätt crème fraiche
  • Ca 4 dl mjölk
  • Ca 1 msk Sambar powder
  • 2 msk curry
  • 3 msk mango chutney
  • 2 paprikor
  • Ca 1 msk paprikapulver
  • Soya
  • Salt
  • Peppar
  • 3-4 dl riven ost
  • 2 bananer
  • Instruktioner

    1. Stek uppskurna, saltade och pepprade filéer i smör eller olja i en vanlig stekpanna och häll över i en stekgryta tillsammans med paprikan.
    2. Rör ihop creme fraichen med kryddorna och chutney. Häll över i stekgrytan och späd med mjölk till önskad konsistens och styrka. Red ev av med maizena vid behov. Ställ in i ugnen på hög värme tills osten smält och såsen blivit het. Smaka av med soya.
    3. Servera med ris, soya och cashewnötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben