Indisk potatis och linsgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

god, kryddig och nyttig gryta.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kg mjölig potatis
  • 2 dl gröna linser
  • 1 klick smör
  • 1 msk curry
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 2 dl creme fraiche
  • salt
  • peppar
  • persilja
  • Instruktioner

    Finhacka lök och vitlök. Skala och skär potatisen i stora tärningar. Fräs allt tillsammans med linser i en rejäl kastrull i lite smör utan att det tar färg. Rör ned curry och häll på buljong. Koka alltsammans på svag värme i 15-20 min. eller tills linserna är mjuka och potatisen lite mosig. Smaka av med salt och peppar. Toppa med en klick kall creme fraiche och garnera med persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben