Indisk potatiskaka

Serverar: 6 portioner

Knapriga brödkakor med en matig och kryddstark fyllning. Goda att servera som snacks eller tillsammans med en grönsallad och lite chutney som en hel måltid.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 1½ dl smält smör
  • ½ dl vatten
  • Raps- eller solrosolja till stekning
  • Fyllning
  • ½ gul lök
  • 1 grön chilifrukt
  • 30 g smör
  • 1½ msk curry
  • 1 msk citronjuice
  • 6-7 kokta, skalade och mosade potatisar
  • 1 tsk salt
  • ½ dl hackad färsk koriander eller mynta
  • Instruktioner

    1. Häll vetemjöl, grahamsmjöl, salt, smör och vatten i en matberedare och arbeta ihop ingredienserna till en deg. Degen ska vara smidig men inte klibbig. Ställ in degen i kylen cirka 30 minuter.
    2. Skala och hacka löken fint. Halvera, kärna ur och finhacka chilin. Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs lök och chili lätt utan att de får ta färg.
    3. Tillsätt curry och citronjuice, fräs i ytterligare 1 minut. Tillsätt potatis, salt och koriander eller mynta, fräs ytterligare i 1 minut. Låt svalna.
    4. Knåda degen på ett bakbord. Strö ut lite mjöl om degen är kladdig. Dela degen i 12 bitar. Tryck och kavla ut degbitarna till rundlar, 15 cm i diameter. Lägg bakpapper mellan degplattorna.
    5. Fördela fyllningen på hälften av degplattorna, lämna en kant på cirka 1 cm. Lägg resterande plattor som ett lock över fyllningen. Tryck till i kanten så att degen fäster ordentligt.
    6. Hetta upp cirka 1 msk olja i stekjärnet. Stek kakorna 1-2 minuter per sida. Skär upp och servera med lite avrunnen yoghurt och hackad koriander.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben