Indisk Pulao och persiljechutney

Serverar: 4-5 portioner

Massor av smak, fibrer och helt vegetariskt. Kött är inget man saknar i den här indiska klassikern.

Ingredienser

  • Pulao
  • 50 g smör
  • 1½ dl kokos
  • 5 dl råris
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk mald koriander
  • 2 morötter (skivade)
  • 1 tsk salt
  • 8 dl kokande vatten
  • 1 kanelstång
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 dl russin
  • Ev 1-2 dl rostade nötter, pistasch, hackad mandel, solrosfrön
  • Persiljechutney
  • 3 dl hackad persilja
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk färskriven ingefära
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 msk torkad mynta
  • 2 msk pressad citron
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 krm kajennpeppar
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en stor panna. Tillsätt ris, kokos, morötter, salt, gurkmeja och koriander och låt fräsa på ganska hög värme 6-7 minuter.
    2. Tillsätt det kokande vattnet och kanelstången. Lägg på lock och låt sjuda långsamt i ca 15 minuter.
    3. Blanda under tiden alla ingredienserna till persiljechutneyn i en matberedare och kör till en god röra.
    4. Finhacka paprikorna. Tillsätt dem och russinen i pannan, rör om och låt sjuda ytterligare 15-20 minuter eller tills riset är mjukt och färdigkokt. Lägg upp i en serveringsskål och strö eventuellt rostade nötter över.
    5. Servera med persiljechutney och eventuellt en tomat- eller mangosallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bissingen 16 januari 2012

    Är det inte linser i receptet? Ser ut att vara det på bilden...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben