Indisk rotfruktscurry

Serverar: 4 portioner

En värmande gryta med härliga kryddor som spiskummin, kanel och kardemumma.

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 grön chili
  • 3 potatisar
  • 2 morötter
  • ½ liten rotselleri
  • ½ blomkålshuvud
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 8 dl vatten
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • Salt
  • Svartpeppar
  • ½ dl hackad koriander eller bladpersilja
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka lök. Finhacka vitlök och chili. Skala potatis, rotfrukter och skär i tärningar. Bryt blomkålen i buketter. Hetta upp en stor gryta med olja och lägg i alla rotfrukter och kryddor. Bryn i några minuter.
    2. Tillsätt tomatpuré, buljongtärning, vatten och citronsaft och låt koka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö färsk koriander eller persilja över vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    espresso222 21 februari 2010

    Detta recept heter ju "Indisk rotfruktscurry" ska det då inte vara curry i själva receptet då??

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben