Indisk smörkyckling

Fått detta via recept.nu hittar inte riktigt var det står tillagningstid och inte heller antal portioner

Ingredienser

  • 1 st färdiggrillad kyckling i delar
  • saften av 1 citron
  • 3 msk smör
  • 1 st hackad gul lök
  • 5 finhackade vitlöksklyftor
  • 3 urkärnade röda chilis, snittade på hälften
  • 2 rejäla bitar ingefära, rivna
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk korianderpulver
  • 1 tsk garam masala
  • 3 dl passerade tomater
  • 2 dl vatten
  • 5 dl yoghurt (fetaste sorten, typ grekisk eller turkisk)
  • Salt
  • Färsk koriander
  • Instruktioner

    Gnid in kycklingdelarna i citronsaften och låt dem vila lite. Hetta upp smör i en stor gryta, i med lök, vitlök, chili och ingefära. Rör! I med kryddorna. Rör! Och njut av doften! Passerade tomater, vatten och yoghurt i, koka, smaka av, krydda, smaka av. Puttra i en kvart, sedan i med kycklingen och låt allt bli riktigt, riktigt varmt. Klipp över korianderbladen och avnjut med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    evaullabritt 4 april 2014

    Så gott. Tack för ett bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben