Indisk smörkyckling hurry, hurry

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Indiernas svar på snabbmat. Gott som ett ljuvligt långkok. Toppa gärna med färsk koriander när du serverar.

Ingredienser

  • 1 färdiggrillad kyckling
  • 1 gul lök
  • 5 vitlöksklyftor
  • 2 stora bitar ingefära, (á 35 g)
  • 3 msk smör
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk garam masala
  • 5 dl turkisk yoghurt
  • 3 dl passerade tomater
  • 1 tsk salt
  • Tillbehör
  • 3 dl basmatiris
  • Ev blandad grönsallad och koriander
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Ta bort skinn och ben från kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och riv ingefäran.
    2. Fräs lök, vitlök och ingefära i smör i en wok eller stor gryta. Tillsätt spiskummin och garam masala och låt fräsa med ca 1 minut. Tillsätt passerade tomater och yoghurt. Låt puttra ca 15 min.
    3. Blanda ner kycklingen i såsen och krydda med salt. Servera med riset och eventuellt sallad. Garnera eventuellt med koriander.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben