Indisk tomatchutney

Ett läckert tillbehör som bevarar säsongens tomater till höstens middagar. I en oöppnad och väl steriliserad burk håller chutneyn ett par månader i kyl.

Ingredienser

  • 500 g tomater
  • 1 finhackad gul lök
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 finhackade röda chilifrukter
  • 1 tsk olja
  • 2 tsk gula senapsfrön
  • 1 kanelstång
  • 1½ msk socker
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Dela tomaterna och gröp ur kärnhuset med en sked. Skär tomaterna i tärningar. Värm olja i en kastrull. Stek lök, vitlök, ingefära och chili mjuka utan att det får färg. Tillsätt senapsfrön och kanelstång.
    2. Lägg i de tärnade tomaterna, socker, vinäger och koka ca 15 minuter utan lock tills tomaterna är mjuka och chutneyn tjocknat något. Salta. Låt chutneyn svalna.
    3. Häll upp chutneyn i en väl rengjord och gärna steriliserad burk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben