Ljuvliga dofter fyller köket och alla vet att det är ljuvliga smaker att vänta vid middagsbordet. Servera med pilaffaris och papadums. Papadums, se annat recept "Kryddiga papadums"
Ingredienser
4 dl naturell yoghurt
1-2 msk tandooripasta
½ knippa färsk koriander + koriander till garneringen
4 fläskkotletter av karré
1 msk olja
1 msk gurkmeja
3 dl ris
4 msk mango chutney
Instruktioner
- Blanda yoghurt och tandooripasta väl. Hacka hälften av koriandern och blanda ner den i yoghurtblandningen. Lägg ner kotletterna och vänd dem väl i yoghurtmarinaden så att de täcks helt. Täck över med plastfolie och ställ in i kylen. Marinera minst 2 timmar men helst över natten.
- Värm upp oljan i en kastrull. Tillsätt gurkmejan och fräs ett par sekunder. Tillsätt riset. Rör om så att riset täcks av olja och låt det fräsa 1-2 minuter. Häll på vatten enligt paketets anvisningar, täck med lock och låt riset koka tills det är färdigt, ca 20 minuter.
- Hetta upp ett teflonstekjärn på hög värme. Ta upp kotletterna ur marinaden och stek dem 5-6 minuter på varje sida. Häll på marinaden och fräs tills allt är genomvarmt och kotletterna är genomstekta.
- Lägg upp kotletter, ris, mango chutney och papadums på tallrikar. Garnera med koriander och servera genast.
Liknande recept
Kommentarer (0)