Indiska köttfärsbiffar

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mums! Exotisk smak av garam masala. Gurkmeja ger såsen läcker färg.

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 3 msk ströbröd
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk garam masala
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • färsk koriander eller persilja
  • Sås
  • 1/2 dl vatten
  • 3 dl Kelda sås Cramy Classic
  • 1/2 tsk garam masala
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • Instruktioner

    1. Blanda ströbröd och mjölk och låt det svälla cirka 5 minuter. Rör i salt, garam masala, vitlök och färsen. Arbeta färsen smidig och forma till stora, ovala köttbullar. Stek dem i smör i en stor stekpanna runt om, cirka 5 min.
    2. Häll i vattnet och såsen. Krydda med garam masala och gurkmeja. Låt såsen koka några minuter och strö över grovhackad koriander.
    3. Basmatiris och en grönsallad är gott till. Mums! Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben