Indiska lammfärsbiffar

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

Har ännu inte gjort detta recept men det lät gott

Ingredienser

  • 900 g lammfärs
  • 6 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 ½ msk färsk finhackad ingefära
  • Saften av 1 ½ citron
  • 1 msk salt
  • 1 ½ tsk chilipulver, gärna ancho
  • 2 tsk starkt paprikapulver
  • 3 msk spiskummin
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk garam masala
  • 2 msk smör + 2 msk olja
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser (utom smör och olja) tills färsen blir lite smetig. Provstek en liten bit och smaka av. Det ska smaka starkt men inte aggressivt.
    2. Forma färsen till små pannbiffar, cirka 35 st. Stek i omgångar på medelhög värme i smör och olja. Låt svalna-
    3. Servera tillsammmans med en bönröra (se recept på min sida) och yoghurt med mynta och chili (se recept på min sida).

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben