Indiskt citronris

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Gott ris att servera till exempelvis stekt kyckling

Ingredienser

  • 2 1/2 dl ris (helst basmatiris)
  • 5 dl vatten
  • 2 krm salt
  • 2 msk matolja
  • 50 g cashewnötter
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 urkärnad röd chilifrukt, finhackad
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk gurkmeja
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 1 msk pressad citronsaft
  • Instruktioner

    Koka riset långsamt i vatten och salt under lock i 20 minuter. (eller enligt anvisningar på paketet) Fräs nötterna i olja tillsammans med ingefära, chili, lagerblad och gurkmeja. Blanda det kokta riset med nötter och kryddor samt med citronskal och citronsaft. Serveras varmt till tex stekt kyckling.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben