Ett "måste" till indiska currygrytor, och gott till mycket annat. Varför inte prova till en god soppa?
Ingredienser
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk strösocker
1/2 tsk salt
1 1/2 msk smält smör eller vegetabilisk olja + till pensling
1 dl naturell yoghurt
1 ägg
Grovt salt
Instruktioner
- Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt i en skål. Gör en grop i mitten av mjölet och häll i smör eller olja, yoghurt och ägg. Arbeta försiktigt ihop degen.
Knåda degen på ett mjölat bakbord tills den är mjuk och följsam - ca 4 min. Lägg degen i en skål och täck över den med en fuktig handduk. Placera på varm plats och låt jäsa i 2-4 timmar tills degen fördubblats.
- Sätt ugnen på 200 grader. Dela degen i fyra delar och arbeta ut varje bit till en trekantig platta, ca 1 cm tjock. Pensla med smält smör (eller olja) och strö över grovt salt. Lägg brödet på en bakplåt och ställ in det i ugnen.
- Baka tills brödet är gyllene i 10 - 12 min. Pensla med smält smör innan servering.
Liknande recept
Kommentarer (4)
Jag vet inte om jag gjorde fel, men brödet blev mer som scones än nan både till utseende och smak. Inget fel i sig, men ändå en besvikelse...
Jag fick också mitt bröd som scones. Det måste finnas nåt annat att använda som blir mer likt nan-bröd. Maggan
Jag fick också mitt bröd som scones. Det måste finnas nåt annat att använda som blir mer likt nan-bröd. Maggan
Behöver man verkligen jäsa brödet om man använder bakpulver?