Indonesisk köttfärs med ris och currysås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Denna goda rätt lärde jag mig för 100 år sedan på hemkunskapen i skolan ;-) Den tillhör fortfarande mina favoriter! Snabbt och lätt! Lycka till!

Ingredienser

  • Köttfärsen
  • 500 g blandfärs
  • 1 gul lök
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk timjan
  • Olja till stekning
  • Salt
  • Såsen
  • 4 msk margarin
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 buljongtärning, grönsaks eller kött
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 5 dl vatten (mer/mindre för önskad konsistens)
  • 3 tsk curry
  • Ananasspad (syrligt och gott!)
  • 2 bananer
  • 1 stor burk ananasringar
  • Ris
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisningar på paket.
    2. Stek köttfärs och hackad lök i olja till grynig massa. Salta och krydda med timjan efter egen smak. Tillsätt vatten och låt puttra 5 minuter.
    3. Smält margarin i gryta och vispa ner mjölet, tillsätt buljong, grädde och vatten till önskad konsistens på såsen. Krydda med curry, salt och eventuellt lite ananasspad. Häll över köttfärsen i skål och täck med folie och stek skivad banan tillsammans med ananasringar i mindre bitar tills bananen fått lite färg. Servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    mattismadde 9 augusti 2008

    Denna var verkligen underbart god!! Kommer att göras fler gånger, absolut :) Tack för receptet!

    mmmmanything 19 februari 2010

    Denna var jättegod, påminner lite om flygande jakob med grädden, curryn och bananen! :) Tack för ett kul nytt köttfärsrecept, mycket uppskattat av oss fattiga studenter.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben