Indonesisk potatis och kycklingsallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 dag 30 minuter

Fick detta recept när jag var på Bali, har gjort om det lite. Gör den en dagen före.

Ingredienser

  • 4 tärnade potatisar av en fast sort
  • 300 g tärnade färsk annanas (kan du bara få tag i sötad ananas på burk, skölj fruken under rinnande kallt vatten innan du använder den)
  • 2 rivna morötter
  • 175 g böngroddar
  • 1 knippa salladslök i skivor
  • 1 stor squash ( Zucchini) i tunna strimlor
  • 3 selleristjälkar i tunna strimlor
  • 175 g osalatde jordnötter
  • 2 färdiglagade kycklingbörst eller filéer på ca 125 g vardera och skurna i skivor
  • 1 limefrukt i klyftor till garnering
  • Dressing
  • 6 msk jordnötssmör
  • 6 msk olivolja
  • 2 msk soja
  • 1 hackad röd chilipepparfrukt
  • 2 tsk sesamolja
  • 4 tsk pressad lime
  • Instruktioner

    Koka potatistärningar mjuka i ca 10 minuter. Låt rinna av och svalna. Lägg potatisen i en skål. Blanda i ananas, morot, böngroddar, lök zucchini, selleri, jordnötter och det skvade kycklingköttet. Blanda ingredienserna väl. Lägg jordnötssmöret i en skål och rör långsamt ner olivoljan och sojan. Rör ner chilifrukten, sesamoljan och limesaften tills dressingen är väl blandad. Häll dressingen över salladen och rör om så att alltsammans blandas ordentligt. Servera salladen garnerad med limeklyftor

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben