Indonesisk pyttipanna

Serverar: 8 portioner

Tid: 2 timmar

En rätt som räcker till många eller att frysas in. Godast dagen efter. Lite tidskrävande men värt besväret.

Ingredienser

  • 4-5 hg bogfläsk
  • ½ dl soja
  • 4 vitlöksklyftor
  • ½ vitkålshuvud
  • 2-3 purjolökar
  • 1 ½ l kokt ris
  • 1 burk ananas i bitar (450 g)
  • 2 burkar pimientos (à 200 g)
  • 1 pkt torsk (450 g)
  • 2 tsk curry
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk sambal oelek
  • 3-4 msk soja
  • Instruktioner

    1. Marinera bogläsket i soja och vitlök några timmar eller över natten.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Smörj en långpanna med smör eller olja. Strimla vitkålen fint, lägg i långpannan och sätt in i ugnen. Rör om då och då så att den inte bränns.
    4. Skär purjon i slantar samt bogfläsket utan svål i 1 cm breda strimlor. Stek purjon och bogfläsket var för sig.
    5. Koka riset.
    6. När vitkålen verkar färdig ta ut långpannan och blanda i ris, purjo och det stekta fläsket. Blanda väl. Tillsätt ananasbitarna och strimlad pimientos (syltad paprika går lika bra).
    7. Halvtina torskpaketet och skär i kuber ca 1 cm, panera dem i vetemjöl (skakas i en plastpåse med mjöl). Stek dem gyllenbruna. Lägg även fisken i långpannan och vänd försiktigt. Nu är långpannan rågad. Rör till sist i kryddblandningen.
    8. Återuppvärm i ugnen 150 grader eller portioner i mikron.
    9. Tillbehör: Mango chutney Tabasco

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben