Indonesiska köttbullar i currysås

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Jättegott, lite annorlunda.

Ingredienser

  • 600 g blandfärs
  • ½ dl hackad persilja
  • 1 riven gul lök
  • 1 äggula
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk mald kummin
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 2 msk olja
  • Sås
  • 1 msk smör
  • 1-2 tsk curry
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl köttbuljong
  • 2 dl crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Rör färsen smidig med persilja, lök och äggula. Krydda med kanel. kummin, salt o peppar. Forma platta biffar och stek dem bruna på båda sidor i olja.
    2. Smält smöret och rör i curry och vitlök och fräs ett ögonblick. Strö över mjöl och späd med buljong och crème fraiche. Koka såsen ett par minuter.
    3. Lägg i biffarna och låt dem puttra i såsen i 5 minuter. Servera med kokt ris och sallad

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben