Indonesiska köttbullar i currysås
Serverar:
4 portioner
Tid:
35 minuter
Jättegott, lite annorlunda.
Ingredienser
600 g blandfärs
½ dl hackad persilja
1 riven gul lök
1 äggula
½ tsk kanel
½ tsk mald kummin
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
2 msk olja
Sås
1 msk smör
1-2 tsk curry
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk vetemjöl
2 dl köttbuljong
2 dl crème fraiche
Instruktioner
Rör färsen smidig med persilja, lök och äggula. Krydda med kanel. kummin, salt o peppar. Forma platta biffar och stek dem bruna på båda sidor i olja.
Smält smöret och rör i curry och vitlök och fräs ett ögonblick. Strö över mjöl och späd med buljong och crème fraiche. Koka såsen ett par minuter.
Lägg i biffarna och låt dem puttra i såsen i 5 minuter. Servera med kokt ris och sallad
Liknande recept
Köttbullar i het currysås
5
4
Ullas mammas köttbullar
5
4-5
Boccadillomacka med köttbullar
40 min
8-10
Nigellas italienska köttbullar
4.4
1 h
6
9
Köttbullar i pepparsås
5
35 min
4
1
Asiatiska köttbullar med äggnudlar och wokgrönt
5
30 min
4
2
Köttbullar i jordnötssås
5
4
2
Köttbullar
4.5
10-16
1
Köttbullar ála Lady och Lufsen
4
3-4
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!