Ingefärapäron med hallonsås och glass

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Mycket god

Ingredienser

  • 2 st päron med brunt skal de skall vara saftiga
  • 1 liter vatten
  • 4 dl strösocker
  • 1 dl gelésocker ( dansk sucker )
  • 1 msk vaniljsocker eller 1 hel vaniljstång
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 1 pkt frysta hallon
  • 1 pkt vaniljglass eller svartvinbärs sorbetglass
  • 1 st apelsin
  • Instruktioner

    1. Skala och riv ingefäran. Koka upp vatten med och tillsätt 4 dl socker, vaniljen , ingefäran och apelsinsaften från en apelsin. Skala päronen och plocka ur kärnan men spar stjälken ( för den är dekorativ om den kan vara kvar. Koka päronen i lagen på svag värme under 1 timme och låt dem kallna i lagen. Koka upp 1 dl vatten och 1 dl gele socker och tillsätt hallonen och rör om. Pasera hallon krämen i en sil så att det blir en sås utan kärnor och låt denna kallna.
    2. Skiva päronen på längden lägg dem sedan på ett fat med hallon såsen och 2 st äggformade skopor glass.
    3. Servera!!!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben