Ingefärs pinnar

Serverar: 30 portioner

Tid: 1 timme

Lätbakade julkakor med choklad på.

Ingredienser

  • 250 g ( 4 dl) vetemjöl
  • 1/2 msk ingefära
  • 2 krm kardemumma
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 tsk bakpulver
  • 1½ dl socker
  • 50 g honung
  • 1 msk mjölk
  • 75 g smör
  • 1 lätt upp vispat ägg
  • Garnering
  • 200 g choklad mörk , ljus eller vit
  • Instruktioner

    1. . Blanda vetemjöl kryddor bakpulver socker i en bunke. Värm honung mjölk smör i en kastrell, rör om tills det smält samman. Låt svalna.
    2. Blanda de torra ingredienserna med mjölkblandningen. och tillsätt ägget. Arbeta snabbt samman till en deg.
    3. Forma stänger ca 10 cm långa och 7-10 mm tjocka. Lägg på bakplåts papper. Grädda i 175 grader i ca 15 minuter.
    4. Låt stängerna svalna och doppa ena änden i choklad.

    Liknande recept

    4
    40 min
    45
    1
    5
    20 min
    1
    1
    5
    2 h 15 min
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben