Ingefärs pinnar
Serverar:
30 portioner
Tid:
1 timme
Lätbakade julkakor med choklad på.
Ingredienser
250 g ( 4 dl) vetemjöl
1/2 msk ingefära
2 krm kardemumma
1/2 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1½ dl socker
50 g honung
1 msk mjölk
75 g smör
1 lätt upp vispat ägg
Garnering
200 g choklad mörk , ljus eller vit
Instruktioner
. Blanda vetemjöl kryddor bakpulver socker i en bunke. Värm honung mjölk smör i en kastrell, rör om tills det smält samman. Låt svalna.
Blanda de torra ingredienserna med mjölkblandningen. och tillsätt ägget. Arbeta snabbt samman till en deg.
Forma stänger ca 10 cm långa och 7-10 mm tjocka. Lägg på bakplåts papper. Grädda i 175 grader i ca 15 minuter.
Låt stängerna svalna och doppa ena änden i choklad.
Liknande recept
Finska pinnar med mandelmassa
3.3
5
Farmors pinnar
4
40 min
45
1
Finska pinnar
60
Jarlsberg pinnar
5
80
1
Ingefärs kyckling i stekpannan
4
45 min
4
Grillad ingefärs - och honungsglaserad fläskfilé
4
Godis kaktus
5
20 min
1
1
Campelsindrink
4
4
2
Grissini
5
2 h 15 min
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!