Ingefärsglass med chokladrippel och kanderade nötter

Serverar: 6 portioner

En kryddig glass med himmelsk chokladsås och krispiga nötter.

Ingredienser

  • Glass
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk söt kondenserad mjölk
  • 2 äggulor
  • 2 tsk mald ingefära
  • Chokladsås
  • 150 g mörk choklad 70%
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk honung
  • Kanderade nötter
  • 3 msk socker
  • 250 g blandade nötter
  • Instruktioner

    1. Smält chokladen till chokladsåsen tillsammans med grädde och honung. Låt svalna.
    2. Vispa grädden. Blanda i den kondenserade mjölken, äggulorna och ingefäran. Häll hälften av glassmeten i en brödform. Rippla över lite chokladsås. Häll på resten av glassmeten och rippla över lite mer chokladsås, spara gärna till serveringen. Ställ in i frysen.
    3. Smält sockret tills det blir ljusbrunt i en stekpanna. Blanda ner nötterna. Häll ut blandningen på ett bakplåtspapper för att kallna.
    4. Ta ut glassen 10 minuter före servering. Lägg på ett fat. Värm på chokladsåsen lite och häll över glassen. Bryt de kanderade nötterna i bitar och strö över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben