Ingefärsmarinerad lax med bulgur

Serverar: 4 portioner

Det är även gott att grilla laxen ett par minuter på varje sida.

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 1 bit färsk ingefära, ca 20 g
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • 100 g chèvre
  • Bulgur
  • 3 dl bulgur
  • 6 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 4 salladslökar
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Skär laxen i fyra bitar. Skala och riv ingefäran. Blanda ingefära, honung och salt. Bred ut blandningen på laxen. Tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter.
    2. Kola bulgurn i hönsbulljong i en kastrull enligt förpackningens anvisning.
    3. Strimla salladslöken och blanda ner i bulgurn tillsammans med oliverna. Skiva osten och lägg den på laxen.
    4. Servera den ugnsbakade laxen med bulgurn. Garnera eventuellt med rosmarin och limeklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben