Ingefärspannacotta med bär

Serverar: 4 portioner

Med sin tjocka konsistens lämpar sig sirap också utmärkt i olika desserter.

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl Dansukker gelésocker multi
  • 1 tsk finriven, färsk ingefära
  • 1 tsk Dansukker vaniljsocker fairtrade
  • Garnering
  • 1 dl Dansukker glykossirap
  • 1 ekologisk lime, rivet skal och saft
  • 2 dl bär t ex blåbär
  • Instruktioner

    1. Blanda grädde, gelésocker, ingefära och vaniljsocker i en kastrull och koka i en halv minut.
    2. Häll upp i fyra glas och ställ i kylskåp för att stelna.
    3. Blanda glykossirapen med limeskal och –saft och koka upp.
    4. Ställ åt sidan för att svalna.
    5. Blanda limesirapen med färska bär och servera till pannacottan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben