Ingefärsrutor i långpanna
Lite sega och mycket smakrika är de här småländska ingefärsrutorna.
Ingredienser
1 liter havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl ljus sirap
5 dl socker
2 ägg
250 g smör
1 msk bakpulver
1 msk ingefära
Instruktioner
Smält smöret i en stor kryta och rör ner övriga ingredienser. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd stor långpanna.
Grädda i 175 grader tills kakan blir ljusbrun.
Den stelnar när den svalnar. Skär i rutor.
Liknande recept
Glasyrkaka i långpanna
4.7
40 min
20
8
Knäckig äppelkaka i långpanna
4.5
1 h
20-30
10
Havregrynskaka i långpanna
4.6
40 min
24
7
Wienerbröd i långpanna
4.7
5
Makaronipizza i långpanna
3.9
4-6
11
Saftiga rågbitar i långpanna.
4.8
4 h
1
3
Ingers långpanna
4.5
8-10
19
Morot- och solrosbröd i långpanna
4.4
1 h 30 min
24
13
Berits "wienerbröd" i långpanna
4.7
20-25
41
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!