Inkokt horngädda

Serverar: 4 portioner

Horngäddan (kallas också näbbgädda) går till i Öresund just nu och är en utmärkt matfisk.

Ingredienser

  • 600 g horngäddfilé
  • 1 morot
  • 1 rödlök
  • 5 dl vatten
  • 2 dl rödvinsvinäger
  • 2 tsk salt
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 knippa dill
  • Till servering
  • Majonnäs
  • Instruktioner

    1. Skär fiskfiléerna i mindre bitar. Skala morot och lök och skär i mindre bitar. Skär av dillstjälkarna och spara vipporna.
    2. Blanda vatten, vinäger, salt, peppar, lagerblad, morot, lök och dillstjälkar i en kastrull. Koka upp och sjud i 10 minuter utan lock. Lägg i fisken och sjud i 5 minuter.
    3. Ta upp fisken med hålslev och lägg i en form. Slå lag över fisken så att det täcker och låt fisken svalna i spadet. Kyl sedan. Servera fisken kall med majonnäs, dekorerad med dillvipporna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mariec 7 maj 2011

    Fångade 17 st fiskande stående på stranden, utanför Ystad idag.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben