Horngäddan (kallas också näbbgädda) går till i Öresund just nu och är en utmärkt matfisk.
Ingredienser
600 g horngäddfilé
1 morot
1 rödlök
5 dl vatten
2 dl rödvinsvinäger
2 tsk salt
5 vitpepparkorn
1 lagerblad
1 knippa dill
Till servering
Majonnäs
Instruktioner
Skär fiskfiléerna i mindre bitar. Skala morot och lök och skär i mindre bitar. Skär av dillstjälkarna och spara vipporna.
Blanda vatten, vinäger, salt, peppar, lagerblad, morot, lök och dillstjälkar i en kastrull. Koka upp och sjud i 10 minuter utan lock. Lägg i fisken och sjud i 5 minuter.
Ta upp fisken med hålslev och lägg i en form. Slå lag över fisken så att det täcker och låt fisken svalna i spadet. Kyl sedan. Servera fisken kall med majonnäs, dekorerad med dillvipporna.
Fångade 17 st fiskande stående på stranden, utanför Ystad idag.