Inkokta päron med chokladsås

Serverar: 8 portioner

Servera denna saftiga och delikata efterrätt som en perfekt avslutning på en festlig middag.

Ingredienser

  • 4 fasta päron
  • 2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 2 msk lönnsirap
  • Saften av en halv citron
  • Chokladsås
  • 1 dl socker
  • 2 dl mellanmjölk
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk potatismjöl
  • 1 - 2 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Skala päronen, dela dem i två delar och ta bort kärnhuset. Lämna kvar stjälken. Lägg halvorna i en ugnsfast form med snittytan neråt.
    2. Koka upp 2 dl vatten. Blanda socker, vatten, lönnsirap och citronsaft väl i en skål. Häll blandningen över päronen och täck över med folie. Sätt in päronen i ugnen i 40 minuter. Ös päronen med spadet då och då.
    3. Stick med en gaffel i päronen för att kontrollera så att de är färdiga. Ta ut päronen och låt dem svalna i sitt spad i ca 15 minuter. Ta upp päronen med en hålslev och lägg dem på ett fat. Täck över med aluminiumfolie och ställ dem i kylen.
    4. Vispa ihop socker, mjölk, kakao och potatismjöl i en kastrull. Koka upp såsen under omrörning och låt den koka tills den tjocknar. Ta kastrullen från värmen och smaka av med vaniljsocker. Låt såsen svalna.
    5. Skär varje päronhalva på längden i tunna skivor och lägg upp dem på 8 tallrikar. Droppa 1-2 msk chokladsås över varje päron och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben