Inkokta svenska äpplen i kryddnejlika, mynta och basilika

Serverar: 4 portioner

Mumsig och toppengott! Varför inte bjuda detta till nyår?

Ingredienser

  • 4 st svenska äpplen
  • 1 liter vatten
  • 1 dl citronsaft
  • 2 dl socker
  • 20 st kryddnejlikor
  • 10 g färsk mynta
  • 5 g färska basilikablad
  • Vaniljyoughurt
  • 1 stång vanilj
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten, citronsaft, socker, kryddnejlika och myntablad i en kastrull, rör så att sockret löser sig. Låt stå och dra i ca 30 minuter med lock.
    2. Skala äpplena, kärna ur dem och skär dem i klyftor eller i halvor. Skär basilikabladen i strimlor.
    3. Lägg ner äpplena i lagen sjud på svag värme, med lock på, glänta så att ångan kan smita ut. Äpplena skall vara mjuka men ej sönderkokta.
    4. Lyft upp äpplena på ett fat. Koka ner lagen tills att ca 4 dl återstår. Sila, kyl ner lagen, när lagen är kall tillsätt den strimlade basilikan samt äpplena.
    5. Vanuljyoghurt: Skrapa ur "märgen" på vaniljstången och blanda upp den i yoghurten tillsamans med florsockret. Ät och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben