Citron- och currygrillade ben med äpple, mynta och purjolökscouscous

Servera med en sås av äpplemos, matlagningsyoghurt och grön currypasta, smaka av med salt.

Ingredienser

  • Marinad
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 1 dl matolja
  • ½ msk curry
  • ½ dl flytande honung
  • 1 pressad vitlök
  • 900 g kycklingben
  • Vätska till grynen
  • 2 dl äpplejuice
  • 2 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl couscous
  • 2 msk hackad mynta
  • 1 st äpple, hackat
  • 200 g tärnad fetaost
  • 150 g purjolök, strimlad
  • Sås
  • 2 msk äpplemos
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 tsk grön curry pasta
  • Salt efter smak
  • Instruktioner

    1. Marinad: Blanda citronskal, pressad saft, matolja, curry, honung, vitlök. Lägg benen i en påse och häll i marinaden. Låt marineras i minst en timme.
    2. Grilla/stek benen enligt anvisning på förpackningen.
    3. Vätska till grynen: Koka upp äpplejuice, vatten och olivolja, låt svalna till ca 60 grader. Slå vätskan över grynen och låt svälla under omrörning i 20 min. Ta i myntan, äpplet, fetaosten och purjolöken, smaka av med salt och peppar.
    4. Sås: Blanda äpplemos, matlagningsyoghurt och grön currypasta, smaka av med salt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben