Irish Cofee rulltårta

Serverar: 16 portioner

För irish coffee-älskaren!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • ¾ dl potatismjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 msk florsocker
  • 3 tsk kaffepulver
  • 1½ msk whisky
  • Garnering
  • 1 msk florsocker
  • ½ tsk kakao
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250º.
    2. Vispa ägg och socker mycket pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner och blanda det med äggvispet.
    3. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Bred ut smeten. Grädda kakan ca: 10-15 ninuter. Stjälp upp på en lätt fuktad handduk.
    4. Pensla gräddningspapperet med kallt vatten, dra bort det. Låt bottnen kallna under fuktad duk.
    5. Vispa grädden fast med florsocker och kaffepulver. Droppa whiskyn över bottnen. Bred över grädden, rulla ihop och låt rulltårtan ligga rullad i papper en liten stund. Sikta över florsocker och kakao inför serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben