En mustig irländsk rätt med potatismos som blandas med schalottenlök och saftig vitkål.
Ingredienser
4 stora potatisar
8 schalottenlökar
4 msk margarin
5 dl strimlad vitkål
1 dl lättmjölk
Flingsalt
Nymald svartpeppar
Instruktioner
Skala och tärna potatisen. Strimla schalottenlöken. Smält hälften av margarinet i en stekpanna på hög värme och fräs vitkålen och schalottenlöken 8-10 minuter tills mjukt och gyllene. Ställ åt sidan.
Koka upp vatten i en kastrull och koka potatisen cirka 5 minuter tills mjuk, låt den rinna av väl och lägg tillbaka den i den varma pannan.
Mosa potatisen med en gaffel eller potatisstamp. Tillsätt resten av margarinet och mjölken och mosa till ett slätt mos.
Blanda ner vitkålen och löken i moset. Smaka av med salt och peppar och servera varmt.