Irländskt potatismos med vitkål

Serverar: 4 portioner

En mustig irländsk rätt med potatismos som blandas med schalottenlök och saftig vitkål.

Ingredienser

  • 4 stora potatisar
  • 8 schalottenlökar
  • 4 msk margarin
  • 5 dl strimlad vitkål
  • 1 dl lättmjölk
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och tärna potatisen. Strimla schalottenlöken. Smält hälften av margarinet i en stekpanna på hög värme och fräs vitkålen och schalottenlöken 8-10 minuter tills mjukt och gyllene. Ställ åt sidan.
    2. Koka upp vatten i en kastrull och koka potatisen cirka 5 minuter tills mjuk, låt den rinna av väl och lägg tillbaka den i den varma pannan.
    3. Mosa potatisen med en gaffel eller potatisstamp. Tillsätt resten av margarinet och mjölken och mosa till ett slätt mos.
    4. Blanda ner vitkålen och löken i moset. Smaka av med salt och peppar och servera varmt.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3
    4.3
    20 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben