Isigt jordgubbste

Serverar: 8 portioner

Perfekt sommarsvalka i ett glas!

Ingredienser

  • 8 vanliga tepåsar
  • 4 kvistar färsk mynta
  • 3 dl strösocker
  • 500 g jordgubbar, snoppade och halverade
  • Citronskivor till garnering
  • Instruktioner

    1. Koka upp 1 liter vatten i en stor kastrull. Lyft kastrullen från plattan och lägg i tepåsarna och myntan. Låt dra 5 minuter. Sila, ställ åt sidan och låt svalna.
    2. Häll sockret och 1 liter vatten i en annan kastrull. Koka upp och rör tills sockret har lösts upp. Låt svalna.
    3. Lägg jordgubbarna i en stor kanna med krossad is och häll på det svalnade mintteet och sockervattnet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben