Italiensk bönsallad med kyckling

Serverar: 4 portioner

Matig, robust sallad som gillas av alla.

Ingredienser

  • 1 burk stora vita bönor ( 410 g )
  • 1 burk grillad röd paprika + 1 msk paprikaolja
  • 3-4 kycklingfiléer
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 askar körsbärstomater, gärna både gula och röda
  • 1 påse babyspenat
  • 0,5 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Häll av bönorna i ett durkslag och skölj dem i kallt vatten. Häll av paprikan och spara oljan.
    2. Stek kycklingfiléerna ca 5 min på varje sida, salta och peppra. Skär i skivor.
    3. Halvera tomaterna. Blanda kyckling, bönor, paprika, tomater och spenat. Smaka av med salt och paprikaolja.
    4. Servera med ett gott bröd.
    5. Tips: Med färdiggrillad kyckling går det på ett nafs.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben