Italiensk korvgryta med matvete

Serverar: 3-4 portioner

Man kan använda bulgur istället för matvete.

Ingredienser

  • 2 dl matvete
  • 3 dl vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2-1 tsk salt
  • 1 krm chilipeppar
  • 1-2 purjolökar
  • 1 burk krossade tomater
  • 8 varma korvar
  • Instruktioner

    1. Koka matvetet i vattnet smaksatt med tomatpuré, salt och chilipeppar i en vid gryta under lock ca 7 minuter. Skölj och strimla purjolöken grovt.
    2. Blanda i lök och tomatkross i grytan.
    3. Låt alltsammans koka ytterligare ca 7 minuter.
    4. Lägg korven ovanpå och låt den bli varm.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben