Italiensk kycklingpasta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

God och enkel gryta med spenat och kyckling.

Ingredienser

  • ca 400 g tagliatelle
  • 250 g fryst bladspenat
  • 2 - 3 kycklingfiléer, ca 300 g
  • 2 vitlöksklyftor
  • 6 - 8 marinerade soltorkade tomater
  • ca 50 g smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 1/2 dl (matlagnings)grädde
  • Instruktioner

    Tina den frysta spenaten och krama ur vattnet. Skär kycklingen i små bitar. Skala och hacka vitlöken. Grovstrimla tomater och spenat. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Rör i vitlök, tomater, spenat och grädde. Koka pastan. Låt det koka ihop några minuter. Servera såsen med pastan.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    evasonia 12 november 2007

    jodo mums

    Cassiopeya 29 november 2010

    Min absoluta favoritkycklingrätt! Var längesen nu, men hoppas på att få äta den på lördag =)

    RosaMaggan 30 november 2010

    Ja, hemma hos mig är den nästan lika vanlig som spagietti med köttfärssås är i många andra hem! En riktig vardagshjälte.

    Alfy 1 oktober 2013

    Har lagat den själv 3 ggr och även delat med mig receptet till flera kompisar som har älskat det! Har en kompis på besök ikväll så tänkte han skulle få smaka på detta också. :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben