Serverar: 5-7 portioner
Detta är min räddningsplanka när jag ska ha många gäster.Passar både som festmiddag och utmärkt att serveras ljummen eller kall på buffe'
Blanda ihop marinaden.Stoppa steken och marinaden i en fryspåse och låt ligga svalt i minst 3 timmar, gärna över natten. Ta ut steken.Torka den lätt med hushållspapper.Bryn på alla sidor.Häll över skivad morot och lök.Låt fräsa någon minut. Salta och peppra. Häll över marinaden samt buljong. När steken är klar,låt den svalna och ta sedan upp den och skiva den i tunna skivor. Mixa skyn med mixer och smaksätt med lite mer balsamvinäger.Vill du ha en gräddigare sås, tillsätt grädde. Ska den serveras kall sommartid eller på buffé tycker jag inte grädde passar.Blanda i de finhackade örtkryddorna och häll såsen över köttet. Ringla ev trögflytande balsamvinäger(heter glassa här i Italien) över som dekoration
Hur länge ska den vara i ugnen och vad ska stektermometern visa?
Ja du har rätt-det borde kanske stå tid eller temp........Ska kontrollera exakt nästa gång jag gör den men jag skulle räkna med 1.5 timma eller 85 grader. När jag är i Sverige gör jag den ofta på fläslytterfile och eftersom den är smalar går det betydligt fortare....
Ska man koka den i en gryta eller steka den i ugnen i en form? Gissar på ugnen...