Italiensk ostkaka
Supergott med lite kaffe till
Ingredienser
150 g smör
300 g mandelmassa
6 ägg
250 g ricottaost
1 citron eller apelsin
1 bittermandel
0,5 dl vetemjöl
Till formen
0,5 msk smör
0,25 dl mandelspån
Servering
2 msk florsocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Tvätta citronen (eller apelsinen) noga, torka och riv av skalet försiktigt.
Vispa smör och mandelmassa krämigt. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.
Rör i ricottaost och rivet citrus/apelsinskal. Riv även över bittermandel.
Rör till sist i mjölet för hand.
Smörj och bröa en 24 diameters kakform med löstagbar botten.
Fyll smeten i formen och grädda kakan, i cirka 25-30 minuter. Prova med en sticka.
Knäck alltid upp äggen i en skäl innan du häller dem i smeten. På så vis är du säker på att det inte kommer med några skal!
Liknande recept
Italiensk ostkaka
3
6
1
Italiensk köttfärslimpa
4.5
1 h 15 min
5-8
3
Aubergine på italienskt vis
4.2
4
7
Italiensk bjudgryta
4
4
1
Italiensk Köttfärslimpa
3.5
4-5
3
Italiensk marinerad fläskfilé
4.4
6
27
Falsk ostkaka
4
50 min
4-6
1
Italiensk Kycklinggratäng
4
30 min
4
2
Fylld italiensk färslimpa
4
4
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!