Italiensk ostkaka

Supergott med lite kaffe till

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 300 g mandelmassa
  • 6 ägg
  • 250 g ricottaost
  • 1 citron eller apelsin
  • 1 bittermandel
  • 0,5 dl vetemjöl
  • Till formen
  • 0,5 msk smör
  • 0,25 dl mandelspån
  • Servering
  • 2 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Tvätta citronen (eller apelsinen) noga, torka och riv av skalet försiktigt.
    3. Vispa smör och mandelmassa krämigt. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.
    4. Rör i ricottaost och rivet citrus/apelsinskal. Riv även över bittermandel.
    5. Rör till sist i mjölet för hand.
    6. Smörj och bröa en 24 diameters kakform med löstagbar botten.
    7. Fyll smeten i formen och grädda kakan, i cirka 25-30 minuter. Prova med en sticka.
    8. Knäck alltid upp äggen i en skäl innan du häller dem i smeten. På så vis är du säker på att det inte kommer med några skal!

    Liknande recept

    4
    50 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben