Italiensk pastasallad med fetaost och oliver

Serverar: 4 portioner

Lätt att göra. En god smakupplevelse.

Ingredienser

  • 5 dl okokt pasta
  • 2 dl svarta oliver
  • 300 g fetaost
  • 80 g ruccola
  • 3 st medelstora tomater
  • ½ påse pinjenötter
  • 1 stor gul paprika (el. 2 små)
  • 1 st röd lök
  • Dressing
  • 2 dl olivolja
  • ½ dl vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk oregano
  • Instruktioner

    Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Låt den sedan rinna av och kallna. Tärna feta osten i lagomt stora kuber. Grovhacka ruccolan. Tärna tomater och paprika i lagomt stora bitar. Finhacka rödlöken. Blanda sedan ihop dressingen i en liten skål. Blanda grönsaker, pasta, fetaost, pinjenötter och oliver i en stor skål. Häll över dressingen. Rör om en sista gång. Servera gärna med varm painriche och vitlökssmör.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    The_mama97mia 8 juni 2011

    Tack för inspiration! Utgick från detta idag, med viss modifikation. Gott i värmen!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben