Italiensk pizza

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 45 minuter

Vår nya favoritpizza här hemma, otroligt fräsch.

Ingredienser

  • Pizzadeg
  • 25 g jäst
  • 2½ dl ljummet vatten, 37 grader
  • 2 msk olja
  • ½ tsk salt
  • 6-7 dl vetemjöl
  • Tomatsåsen
  • 1 burk krossade tomater
  • ½ dl Pizza krydda
  • Salt
  • Vitlök
  • Mozzarellaost
  • Garnityr
  • Ruccula sallad
  • Parmaskinka
  • Salami
  • Parmesanost
  • Instruktioner

    1. Pizzadegen: Blanda jäst och vatten, häll i olja, salt och vetemjöl och låt jäsa 30 min. Kavla ut degen på ugnsplåt och låt jäsa 30 min till.
    2. Tomatsåsen: Blanda krossade tomater, pizzakrydda, salt och vitlök i en kastrull. Låt puttra och smaka av.
    3. Pizzan: Bred tomatsås över pizzadegen och strö över tärnad mozzarellaost och sen in i ugnen i 15 min.
    4. Efter gräddningen: Lägg på rucculasallad, parmaskinka, salami och riven parmesan.
    5. Servera med en citronklyfta som man pressar över pizzan

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Thornqvizt 26 september 2013

    Vilket gradantal på ugnen??

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben