Italiensk tomat- och brödsallad

Serverar: 4 portioner

Fräscht att servera antingen som vegetarisk ensamrätt eller som tillbehör till kyckling eller grillat.

Ingredienser

  • 2 st gul paprika
  • 6 st tomat
  • 5 skivor vitt bröd (italiensk typ)
  • 2 st rödlök
  • 20 st små svarta oliver
  • 250 g mozarella
  • 1 kruka basilika
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • Hyvlad parmesan
  • Instruktioner

    1. Dela och kärna ur paprikorna. Pensla dem med lite olja. Rosta dem på bakpappersklädd plåt i ugn, 250°C och grill, så att de blir svarta i skalet, ca 20 minuter. Vänd ibland.
    2. Ta ut och lägg i en plastpåse. Låt ånga av så går det lättare att få loss skalet senare.
    3. Klyfta tomaterna och lägg i en bunke. Tärna brödet. Skala och skiva löken tunt.
    4. Blanda samman tomater, bröd, lök och oliver. Skär mozzarellan i mindre bitar, finhacka basilikan och tillsätt detta. Salta och peppra lite på grönsakerna.
    5. Dra av skalet på paprikorna. Grovstrimla och vänd ner i salladen.
    6. Ringla över olivolja samt vinäger. Strö över hyvlad parmesan före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben